Over de fotograaf

Goedendag, wat leuk dat u meer over mij wilt weten! Mijn naam is Helen Clerbout-Bressers, ik ben 33 jaar en woon samen met mijn Franse man en twee zoontjes (2 en 5 jaar) in Buurmalsen, een klein dorp in de Betuwe.


Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht, waar ik van jongs af aan graag creatief bezig ben - van kaarten maken (en verkopen) tot een modeblad samenstellen met een vriendin.


Naast fotograferen houd ik van zingen, dansen en wandelen in de natuur. Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar het gedrag van mensen – wat beweegt hun en waar halen ze inspiratie uit? Na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen is deze interesse alleen maar toegenomen...

Foto’s hebben mij altijd al gefascineerd, maar op mijn 18e begon ik als freelance sportteamfotografe te werken. In een snelcursus leerde ik de basistechnieken van het fotograferen en de instellingen van een (toen nog analoge) spiegelreflexcamera. Mijn vriendinnen fungeerden als rolmodel voor de eindopdracht en vervolgens ging ik op pad om portret -en teamfoto’s te maken bij sportverenigingen, een mooie leerschool voor mijn ontwikkeling tot professioneel fotograaf!


Toen ik enige tijd later mijn eigen (digitale) SLR-camera kreeg, begon mijn passie voor fotografie pas écht te groeien. In het begin maakte ik vooral productfoto's en natuurfoto's (bloemen zijn mijn favoriet!), later werd ik ook voor maatschappelijke evenementen gevraagd zoals het Fair Fashion Festival (FFF) in Utrecht en de Europese conferentie van de Vrouwenfederatie voor Wereldvrede (WFWP) in Bratislava.

Fotograferen brengt mijn sociale én creatieve kant samen. Mijn natuurlijke interesse in mensen gebruik ik tijdens het fotograferen om mij in te leven in en te verbinden met de persoon die voor mij staat en deze op een natuurlijke en spontane manier vast te leggen. Daarbij ben ik altijd op zoek naar mooie composities om de foto nét wat creatiever te maken. Kenmerkend voor mijn fotografiestijl zijn licht, heldere kleuren en authenciteit. Ik fotografeer altijd op locatie of in de natuur en maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht.Ik maak van al uw bijzondere momenten een mooie herinnering!