Over de fotograaf

Fotograferen brengt mijn sociale én creatieve kant samen. Mijn natuurlijke interesse in mensen gebruik ik tijdens het fotograferen om mij in te leven in en te verbinden met de persoon die voor mij staat en deze op een natuurlijke en spontane manier vast te leggen. Daarbij ben ik altijd op zoek naar mooie composities om de foto nét wat creatiever te maken. Kenmerkend voor mijn fotografiestijl zijn licht, heldere kleuren en authenciteit. Ik fotografeer altijd op locatie of in de natuur en maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht.Ik maak van al uw bijzondere momenten een mooie herinnering!


Foto’s hebben mij altijd al gefascineerd, maar op mijn 18e begon ik als freelance sportteamfotografe te werken. In een snelcursus leerde ik de basistechnieken van het fotograferen en de instellingen van een (toen nog analoge) spiegelreflexcamera. Mijn vriendinnen fungeerden als rolmodel voor de eindopdracht en vervolgens ging ik op pad om portret -en teamfoto’s te maken bij sportverenigingen, een mooie leerschool voor mijn ontwikkeling tot professioneel fotograaf!


Toen ik enige tijd later mijn eigen (digitale) SLR-camera kreeg, begon mijn passie voor fotografie pas écht te groeien. In het begin maakte ik vooral productfoto's en natuurfoto's (met bloemen als favoriet), later werd ik ook voor maatschappelijke evenementen gevraagd zoals het Fair Fashion Festival (FFF) in Utrecht en de Europese conferentie van de Vrouwenfederatie voor Wereldvrede (WFWP) in Bratislava.

Onlangs ben ik vanuit de Betuwe weer terug naar het mooie en groene Zeist verhuisd, samen met mijn Franse man en twee zoontjes (3 en 6 jaar).


Dit is ook dichtbij waar mijn roots liggen (Utrecht), waar ik van jongs af aan graag creatief bezig ben met verschillende materialen en op eigen initiatief of in opdracht mijn eigen 'kunstwerken' maakte.


Naast fotograferen houd ik van zingen, dansen en wandelen in de natuur. Zodoende weet ik ook de mooiste plekken in de Zeister bossen voor een gezinsshoot of een 'couple shoot' op jullie trouwdag! Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar het gedrag van mensen – wat beweegt hun en waar halen ze inspiratie uit? Na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen is deze interesse alleen maar toegenomen...