Het mooiste in mensen naar boven halen, dát is waar fotografie voor mij om draait!

Wie ben ik?

Mijn naam is Helen Clerbout-Bressers, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn Franse man en zoontje in de Betuwe. Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht, waar ik van jongs af aan graag creatief bezig ben - van kaarten maken (en verkopen) tot een modeblad samenstellen met een vriendin. Ook ben ik van huis uit nieuwsgierig naar het gedrag van mensen – wat beweegt hun en waar halen ze inspiratie uit? Na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen is deze interesse alleen maar toegenomen...

Foto door Fukuya Sano

Hoe ben ik met fotografie begonnen?

Foto’s hebben mij altijd al gefascineerd, maar op mijn 18e begon ik met een baantje als freelance sportteamfotografe. In een snelcursus leerde ik de basistechnieken van het fotograferen en de fijne kneepjes van een (toen nog analoge) spiegelreflexcamera. Mijn vriendinnen fungeerden als model voor de eindopdracht en vervolgens ging ik op pad om portret -en teamfoto’s te maken bij sportverenigingen.

Toen ik enige tijd later mijn eigen (digitale) SLR-camera kreeg, begon mijn passie voor fotografie pas écht te groeien. In het begin fotografeerde ik vooral huis-tuin-en-keukenproducten, bloemen en de natuur, later ging ik steeds meer op evenementen fotograferen (waaronder het Fair Fashion Festival in Utrecht en de Europese conferentie van de Vrouwenfederatie voor Wereldvrede).

De laatste tijd heb ik steeds vaker de kans gekregen om op bruiloften te fotograferen en familieportretten (met pasgeboren baby’s) te maken. Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om bijzondere momenten van anderen in beeld te brengen en tegelijkertijd mijn creativiteit in te zetten om mooie composities samen te stellen. Wat geweldig dan ook om van deze passie mijn werk te mogen maken en er nóg meer tijd aan te besteden!

Wat fotografeer ik?

Ik fotografeer voornamelijk bruiloften, baby’s en gezinnen. Echter, ik beperk mij niet graag in mijn werk, waardoor je mij in principe voor elk evenement of gebeurtenis kan inhuren. Misschien heb je een eigen bedrijf en wil je mooie, inspirerende foto’s voor op je website? Of wil je het afscheid van een dierbare vastleggen? Ook voor reportages van (maatschappelijke) festivals, workshops en lezingen ben ik beschikbaar. Wil je een impressie van deze foto’s zien? Kijk dan even bij mijn portfolio onder other.

Naast fotograferen werk ik als Remedial Teacher en ben ik geïnteresseerd in duurzaamheid, met name duurzame kleding. Verder houd ik van zingen, dansen en wandelen in de natuur.

Mijn natuurlijke interesse in mensen gebruik ik tijdens het fotograferen om mij in te leven in mijn object en deze op een natuurlijke en spontane manier te fotograferen. Kenmerkend voor mijn foto’s zijn licht, levendige kleuren en een vleugje speelsheid. Het liefst maak ik foto’s in de buitenlucht of binnen met natuurlijk licht.

Ik maak van al jouw bijzondere momenten een mooie herinnering!

Foto door Florens Janssen